Prikk026: Eilanders

Zie je dit? Dit is de Arnhemse wijk Presikhaaf. Een na oorlogse wijk met een boel historie.
Er is veel geschreven over Presikhaaf maar niet eerder was er een orale historie. Wat is de geschiedenis van Presikhaaf volgens de bewoners? Dat is de vraag die kunstenares Krista Burger in samenwerking met een vijftal schrijvers uit Nederland hoopt te beantwoorden.

persbericht:
PRIKKO 026 is de naam van een nieuw wijkbreed project van Kunstbedrijf Arnhem dat dit voorjaar plaatsvindt. Prikko is straattaal en betekent Presikhaaf. Tussen februari en mei 2013 wordt een keur aan bewoners geïnterviewd over de geschiedenis van Presikhaaf. Beeldend kunstenaar Krista Burger (bekend van onder andere het wildbreien met de SWOA en kinderkunstproject Zooicity) leidt dit project. De resultaten komen in een eenmalige krant, die vanaf 26 mei wordt verspreid in de wijk. De krant is tevens onderdeel van een mobiele tentoonstelling die rond gaat reizen in de wijk. Ook een film van de wijk, waarin geluidsfragmenten van de interviews te horen zijn, reist met de tentoonstelling mee.

Tot de deelnemende schrijvers behoren onder andere Marcel van Roosmalen en ondergetekende. Ik schreef naar aanleiding van een gesprek met ouderen in een buurthuis het verhaal 'Eilanders' over de veranderingen binnen het wijkdeel P1 in de afgelopen zestig jaar.

Prikko 026 dus, vanaf 26 Mei verkrijgbaar.

Reacties

Populaire posts